Univerzalni daljinski upravljači (multi-type) pripadaju posebnoj grupi dajinskih upravljača. Njihova glavna odlika je da menjaju vise različitih daljinaca (Nice, Beninca, Came, Somfy), tako da jedan daljinac može da se podesi da radi kao originalni nice-ov ili came-ov daljinski upravljač. Podešavanje daljinca da radi kao originalni daljinac vrši se tzv dip-prekidačima (više malih prekidača u nizu).

 

daljinski-upravljac-duplikator

Daljinski upravljač – duplikator

Daljinski upravljač – duplikator može da menja 30 razlićitih originalnih daljinskih upravljača sa fiksnim ili plivajućim kodnim sistemom i ima 4 dugmeta sa kojima možete da kontrolišete 4 različita uređaja (1-kapija, 2-segmentna vrata, 3-rolo vrata, 4-svetlo). Radna frekvencija duplikatora je 433,92MHz. Napravljen je od kvalitetnih metalnih, plastičnih delova i same elektronike. Koristi dve lako zamenjive CR2025 baterije. Na sebi ima LED diodicu koja zasvetli kada pritisnete dugme i potrebno je da zadrzite dugme oko 1 sekundu da bi ste poslali komandu uređaju kao vid posebne zaštite od slučajnog pritiskanja tastera.

why-univerzalni-daljinski-150x150

Univerzalni daljinski upravljač WHY

       Univerzalni daljinski upravljač WHY je još jedan korak napred u razvoju daljinskih upravljača. To je jedan izuzetan daljinski upravljač koji se može koristiti za kontrolu 4 različita uređaja, koji ćak nisu od istog proizvođača, niti rade na istoj frekvenciji.    Ovaj daljinski upravljač ne kopira samo fiksne kodove, već može da prepozna plivajući kod većine proizvođača. Ukoliko je uključena opcija RADIO na prijemniku, WHY kopira njegov kod. Ukoliko nije uključena opcija RADIO, potrebno je programirati daljinski unapred opisanim postupkom proizvođača vašeg uređaja. WHY može da radi na AM (amplitudno-modulisanim) i FM (frekventno-modulisanim) frekvencijama 280-868MHz

error: Content is protected !!