Daljinski upravljači ili ukratko daljinci su mali predajnici koji vam omogučavaju da otvorite kapiju, vrata, roletnu... Ima ih raznih oblika, formata i mogučnosti.

    Daljinski upravljači se dele po upotrebi na daljinske upravljače za spoljnju i unutrašnju upotrebu.  Daljinski upravljači za unutrašnju upotrebu su za kontrolu roletni, osvetljenja itd. Po svojo konstrukciji nisu predviđeni da se iznose napolje.

     Neke od podvrsta daljinskih upravljača imaju i mogučnost unapred definisanog vremena (koje vi programirate) u koje treba da aktiviraju neki uređaj ili grupe uređaja. Pojedini čak imaju i mogučnost pračenja vaše aktivnosti u toku nedelje i ponavljanje iste svake sledeće nedelje.

     Jedna od vrsta su i univerzalni daljinski upravljači. Oni imaju mogučnost kontrole uređaja više različitih proizvođaća. Kod nekih možete da izaberete da li će se daljinski upravaljač ponašati kao da je somfy-jev  ili stagnolli-jev daljinac a kod novije vrste upravljača možete ćak da jedno dugme kontroliše nice-ov vrata, drugo somfy-jevu kapiju, treće life-ov garažna vrata itd. 

Era Flor
Era Inti
Era One
Daljinci
Flo2-RS
Nice----
togo868
togo2wp
togo-arc
apple
mitto
kleio
mitto
kleio
error: Content is protected !!