Kapije

      Automatizovane kapije su odličan način da poboljšate komfor i olakšate život. Da bi smo uvek bili ispred svih  mi smo u stalnoj smo potrazi za visoko-kvalitetnim motorima za kapije, napravljenim od  novih materijala i rešenjima koja garantuju optimalne performanse u pogledu trajanja i sigurnosti.

     Pored inovacija , veoma važan detalj za korisnika je sigurnost, razlog zbog koga su svi motori  za kapije opremljeni spoljnim i unutrašnjim sigurnosnim uređajima. Njegova funkcija je da javlja centrali brzinu klizne kapije u svakom treutku. Kontrolna jedinica po prijemu signala prepreke aktivira potrebne mere da se izbegne bilo kakav incident u zoni kretanja kapije.

Sve podrazumevane opcije programa su na fabričkim vrednostima što omogućava trenutnu upotrebu, odmah nakon montaže motora. Eventualno, mogu se dodatno podesiti u zavisnosti od zahteva terena ili korisnika.

Motori na 24V su za intenzivnu upotrebu, tj namenjeni su za frekventan rad. Pogodnost motora na 24V je i mogućnost baterijskog napajanja gde možete koristiti motor i kada nema struje.

Još jedna pogodnost  motora na 24V je i mogućnost ubrzavanja i usporavanja što se direktno odražava na radni vek motora. Motori koji nemaju ovu funkciju, u trenutku pokretanja ili zaustavljanja vibriraju  jer se kapija zaustavlja naglo. Tako se veliko opterećenje prenosi na redukciju motora a samim tim i na motor, što za  posledicu ima manji vek trajanja motora.

Kućišta motora su od aluminijuma velike gustine, livenog pod visokim pritiskom, izuzetno otpornog i u najtežim vremenskim uslovima. Kućište štiti od lošeg vremena mehaničke  i elektronske komponente.

Centrala se nalazi u samom kučištu motora i dodatno je zaštićena sopstvenim kućištem

U odnosu na način eksploatacije motore delimo na dve grupe: industrijske - gde je potreban veliki broj uzastopnih otvaranja i rezidencijalni - gde je učestalost upotrebe do 40%.

Osnovna podela kapija je na klizne i krilne.

Kod kliznih kapija motor se nalazi pored kapije a na samoj kapiji montira se zupčasta letva (metalna, plastična  ili metalna obložena plastikom). Motor preko zupčanika prenosi kretanje na zupčastu letvu I samim tim pomera kapiju.

Kod krilnih kapija motori se montiraju između stuba kapije i krila ili ispod krila i izlaznom osovinom direktno pomeraju krila.

error: Content is protected !!